12/11/12

Nova activitat extraescolar - IES El Vern

Avui he començat, amb molta il·lusió, una nova activitat extraescolar titulada "Recerca Científica" i que es fa a l'IES El Vern, de Lliçà de Vall, un dels centres que ja porto assessorant en recerca des de fa dos anys.

Un total d'11 persones, alumnes de 1r, 3r i de 4t d'ESO, han vingut a aquesta primera sessió de presentació de l'activitat. Les sessions seran presencials, encara que s'utilitzarà les eines de Google (Gmail i Drive) per fer el treball i el seu seguiment, en l'entorn del centre.

A més d'aquesta pròpia presentació, s'ha explicat l'organització del procés d'aprenentatge que se seguirà al llarg del curs. L'objectiu és ensenyar a fer recerca, paral·lelament a que aquesta feina sigui valorada per part de persones alienes al centre, amb la possible participació dels treballs que surtin, si es cau, a fires i demés congressos de recerca, com l'Exporecerca Jove, punt de partida.

L'esquema que se seguirà serà el següent:
  • Introducció a l'informe científic: realització d'un informe de 3-4 full amb les parts més importants que ha de tenir una recerca científica, seguint les bases que indica l'Exporecerca Jove.
  • Realització d'un pòster: a partir de la informació de l'informe, realització d'un pòster amb la utilització del Power Point. No es tracta de fer un p`soter professional, sinó que l'alumnat tingui un punt de partida per dissenyar i fer un pòster a partir del seu treball.
  • Desenvolupament de l'informe en un projecte científic: a partir d'aquests 3-4 full base, s'ensenyarà a fer un treball més extens (20-30 fulls) i que es podria presentar a d'altres premis o congressos que impliqui enviar aquest tipus de presentació.
La primera sessió de feina començarà el proper dilluns dia 21. Molts ànims i bona recerca!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada