6/10/14

Ciencia en Acción 2014

Durant aquest cap de setmana ha tingut lloc una nova edició del certamen Ciencia en Acción, al CosmoCaixa de Barcelona.

El divendres va començar amb el muntatge dels estands dels diferents treballs que estaven en aquesta fase final, un total de 6 (veure notícia), de tres centres educatius del Servei Territorial d'Educació Maresme-Vallès Oriental.

De seguida, a la categoria de "Laboratori de Biologia", la feina va arribar amb la visita del jurat. En primer lloc va presentar l'Arianna i la Natàlia, amb el seu treball sobre el daltonisme a Lliçà de Vall, i tot seguit, la Laura i l'Estel, amb el treball sobre salut coronària d'una població dels municipis de Granollers, Parets i Caldes de Montbui. Tenint en compte que va ser arribar i començar, la seva defensa del treball davant els jutges va ser força positiva i vam sortir satisfets.


L'Arnau, muntant l'estand L'Estel i la Laura, fent un petit descans abans de començar la fira.
Els diferents treballs finalistes. D'esquerra a dreta i de dalt a baix:
Meritxell, Mònica, Aina, Arnau, Carla, Víctor i Irene.


Posteriorment, cap a les 18 h, va tenir lloc la cerimònia d'inauguració, amb els diferents parlaments i, com és tradició, l'entrega de medalles d'honor de Ciencia en Acción. El que no m'esperava és que el primer nom que van dir va ser el meu, cosa que em va crear una gran emoció. Va ser un moment increïble, gens imaginable. Agraeixo, per tant, a l'organització l'haver estat escollit aquesta edició com un dels professors i professores guardonats amb aquest guardó.


Entrega de la Medalla d'Honor de Ciencia en Acción
durant la inauguració del certamen
Inauguració de Ciencia en Acción 2014


Dissabte va ser un dia de fira sencer, moment que van passar la resta de jurats de les diferents categories on es participava ("Demostraciones de Química", "Ciencia, Tecnología y Valores" y "Sostenibilidad"). No vaig poder assistir, donat que estava a l'entrega dels Premios "San Viator", a Madrid (veure notícia).


La Mònica explicant el seu treball.


Finalment, el diumenge, dia d'emocions amb l'entrega dels diferents guardons i diplomes als millors treballs. Prèviament, en Tomàs Molina, meteoròleg i divulgador, va fer la conferència de cloenda del certamen.


Presentació de la conferència a càrrec d'en Tomàs Molina, meteoròleg.


La gran notícia va ser que tres dels 6 treballs presentats van tenir un reconeixement, davant del gran nivell de tots els participants:

  • Premi "Àgora" - Laboratori de Biologia: El daltonisme a Lliçà de Vall (Barcelona). Autores: Arianna Bautista i Natàlia Redrejo.
  • Menció d'Honor - Premio "Ciencia, Tecnología y Valores": Projecte VST (II). Autor/res: Carla Gensana, Irene González i Víctor Tuxans.
  • Menció d'Honor - Premio "Sostenibilidad": Fitotoxicitat per urea. Autor/a: Arnau Àlvarez i Aina Montserrat.

El Projecte VST rebent la Menció d'Honor L'Arnau, l'Aina i jo mateix, rebent la Menció d'Honor


Moltes felicitats a tothom i fins la propera edició a... A Coruña!!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada