17/6/15

Suspensió dels Premis "San Viator"

Ahir finalitzava la inscripció de treballs als Premis "San Viator" 2015 que porten celebrant-se durant 20 anys. La desagradable sorpresa va ser que aquest any no n'hi han. L'organització ha posat una informació de darrera hora en què explica els motius. Aquest és l'enllaç:


Ara faig una valoració personal d'aquesta notícia. Com a professor i tutor de projectes/treballs de recerca, porto participant en aquest premi des de fa 10 anys, és a dir, la meitat de les edicions que s'han fet.

Aquesta participació no és tant una qüestió de rebre o no un premi, sinó que forma part del procés d'aprenentatge que realitzo amb l'alumnat, independentment si és de l'ESO o de Batxillerat, que vol fer recerca amb mi; en concret, de la fase de com fer un treball gran, punt final d'aquest procés.

A més, i no menys important, també forma part del fet de conèixer un ambient d'excel·lència, on d'altres compnays de feina i alumnes, és clar, pensem que la investigació és fonamental en la formació de l'alumnat.

És per això que em sembla VERGONYÓS (i ho poso en majúscula per expresar la meva indignació) que les autoritats d'aquest país que es diu democràtic i que vetlla per la qualitat de l'ensenyament (una mentida política més) i que es diu que es recupera econòmicament (llavors on estan els diners? Bé... crec que la resposta no és gens difícil, tal i com podeu imaginar), han deixat de banda aquests premis (i segur que d'altres, també) i, de retruc, tota aquesta gent que confia en ells i, com he dit, en el fet de fer recerca com a eina d'excel·lència.

Per tant, des de la més humild reflexió, envio un gran missatge d'ànim a l'organització dels Premis "San Viator" perquè de cara al proper any tornin amb més força i demostrin la seva vàlua.

Ens veiem el proper any!! Ànims!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada