31/1/16

Treballs preseleccionats per a la XVIII Exporecerca Jove

Durant aquest cap de setmana s'han definit els treballs presleccionats a l'Exporecerca Jove.

Com cada any, des dels diferentes centres on assessoro treballs, i en col·laboració amb els alumnes que se'n volen presentar, s'ha decidit que els següents treballs siguin preseleccionats per a la propera edició d'aquesta fira internacional. Són els següents:

INS Thalassa (Montgat)
 • Una nova visió del violí. Anàlisi com a instrument de música inclusiu i disseny d'una maqueta de violí per a persones amb discapacitats visuals. Autores: Martina Rossini, Núria Chies. Curs: 1r ESO. RESUM / INFORME.
 • Un tren amb futur. Disseny d'un nou tipus de tren que impliqui augmentar la seva estabilitat i reduir les vibracions en relació amb els actuals. Autor: Mario Martin. Curs: 2n ESO. RESUM / INFORME.
 • Jo ho accepto... i tu? Anàlisi del fet que una persona accepti que té una malaltia i si aquest li pot afavorir o no. Autora: Susana Sánchez. Curs: 2n ESO. RESUM / INFORME.
 • Som animals? Anàlisi de las conscienciació sobre el maltracte animal i dels espais on es traten. Estudi i noves propostes dirigides a joves estudiants. Autor: Alejandro Ramiro. Curs: 2n ESO. RESUM / INFORME.
 • Elasticitat i salut. Anàlisi d'aquesta propietat en les gomes de pollastre com a model de l'estudi del teixit cardíac. Autoria: Francesc Sabater, Carla Escandell, Àlex Cassi i Yaiza Moreno. Curs: 3r ESO. RESUM / INFORME.
 • Evolució humana i canvi climàtic. Estudi d'algunes espècies d'homínids i possible relació de la seva evolució amb els períodes glacials i interglacials. Autora: Paula Torrecillas. Curs: 2n Batxillerat. RESUM / INFORME.
 • Cicle de vida amb càncer. Com afecta la presència de càncer als gens d'una persona i quines conseqüències socials té? Autora: Mireia Carranza. Curs: 2n Batxillerat. RESUM / INFORME.
 • Societat, ciència i Alzheimer. Anàlisi i valoració de diferents proves qualitatives per determinar la presència d'Alzheimer i dels efectes del greix sobre la malaltia. Autora: Laura Rosés. Curs: 2n Batxillerat. RESUM / INFORME.

INS Aiguaviva (Mollet del Vallès)
 • Poliesportius adaptats. Disseny i creació d'un sistema per evitar confusions amb les línies en la pràctica d'un esport en un pavelló i facilitar el seu ús a persones amb discapacitats sensorials. Autora: Mireia Calduch. Curs: 1r ESO. RESUM / INFORME.
 • Psicopublicitat. Com ens afecta psicològicament la publicitat? Autora: Judith Monfort. Curs: 1r Batxillerat. RESUM / INFORME.

INS d'Argentona (Argentona)
 • Epstein-Barr virus and mitochondrial DNA. Elaboration of a phylogenetic tree studying mitochondrial DNA samples and study of the growth of Epstein-Barr virus infected cells cultures. Autora: Júlia Sánchez. Curs: 4t ESO. RESUM / INFORME.

INS Carles Vallbona (Granollers)
 • Microbiologia i salut. Anàlisi de la diversitat microbiològica present en l'ésser huma i efectes d'algunes substàncies d'higiene personal com a biocides. Autores: Laura Jordi i Judith Torras. Curs: 2n Batxillerat. RESUM / INFORME.
 • Societat i Alzheimer. Comparativa entre els resultats de diferents proves que potencien la cognitivitat i l'estat físic entre persones sanes i afectades per Alzheimer. Autora: Mar Hidalgo. Curs: 2n Batxillerat. RESUM / INFORME.
 • Processos de regeneració a la natura. Anàlisi de la regeneració cel·lular en medi controlat (in vitro) i en invertebrats (planàries). Autora: Cristina Jiménez. Curs: 2n Batxillerat. RESUM / INFORME.
En propers dies se sabran els treballs finalment seleccionats. Molta sort!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada