22/5/16

Curs Robòtica i STEAM Social - Programa Professors i Ciència

Durant aquesta setmana, en tres sessions, he realitzar el curs Robòtica a les aules: resolució de problemes i aprenentatge de competències científico-tècniques i socials, STEAM Social (S2TEAM) que forma part del programa Professors i Ciència organitzat per la Fundació Catalunya-La Pedrera.

Com comento, va constar de tres sessions on es va parlar de la relació entre la robòtica i l'ensenyament centralitzat, en molts casos, en la potencialització social i acadèmica de l'alumnat.

A la primera sessió es va fer una introducció a les STEAM, amb el muntatge d'un robot amb LEGO que vagi cap al davant i al darrera, però sense rodes.


Muntant el robot. El robot una vegada finalitzat.

A la segona jornada es va treballar Scrach, amb la programació del robot AISOY.

Finalment, a la tercerca, el dissabte 21, va ser jornada sencera, on es va centrar en la creació de noves aplicacions amb el robot de Lego (jocs de la corda, la gallineta cega, etc), i per la tarda amb la programació en Arduino, amb la simulació del joc Simon.


Construcció del robot per al joc de l'estirament de corda.

El segon robot Lego. Un moment del joc de la corda entre dos robots.

Han estat unes sessions molt profitoses i amb propostes molt interessants de cara a ser aplicades. Com sempre, el temps del curs, just pels continguts donats. En definitiva, ha valgut la pena.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada