15/6/16

Reunio al Departament d'Ensenyament

Avui he tingut una reunió amb la sra. Pilar Carasa, cap del Servei d'Innovació i Formació de l'Educació Secundària del Departament d'Ensenyament, amb un doble propòsit:
  • Promoure la recerca i, en particular, la metodologia que he intentar transmetre en tots els àmbits educatius de la secundària i del batxillerat (no només en aquelles etapes on existeix el Projecte de Recerca i el Treball de Recerca) i durant tots aquests anys. En aquest sentit, aquest any, he ensenyat aquest procediment (matèria No Curricular de Recerca) a alumnes de 2n d'ESO a l'INS Thalassa de Montgat i això ha permès que en aquestes edats ja han tingut els seus primers reconeixements (Exporecerca Jove, Certamen de Jóvenes Investigadores, Ciencia en Acción...). Aquesta metodologia es va presentar al passat congrés WFATE que va tenir lloc a Barcelona (veure notícia).
  • Valorar la incorporació del Batxillerat d'Investigació, com es fa des del 2007 a la Comunitat de Múrcia (veure), com a eina d'interacció entre àrees del coneixement i potenciar aquest àmbit. Cercar l'excel·lència en la realització del treball de recerca amb el seguiment d'un coneixement metodològic per part del professorat i de l'alumnat. Considerar que aquest TR sigui realment interdisciplinari, amb el propòsit que l'alumnat adquireixi uns coneixements més globalitzats i interrelacionats per saber explicar d'una manera més exhaustiva i de qualitat de l'entorn que li rodeja. En definitiva, no buscar l'excel·lent acadèmic, sinó fer un pas més cap a l'excel·lència. Seria, per exemple, el fet de combinar aquest seguiment metodològic amb avaluacions externes mitjançant presentacions externes en esdeveniments com els indicats anteriorment.
La reunió, que va durar una hora i mitja, va ser molt profitosa i es va concloure que es passaria al corresponent grup de treball per valorar aquests dos punts.

Esperem novetats...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada