16/7/03

Expo Science International - Moscou 2003 (V)

Ja hem superat l'equador de la fira i avui toca dia especial: presentació de la Nit de les Delegacions.

Durant els esbarjos de la fira i alguna tarda més o menys light, s'ha parlat de què es faria i la idea final és barrejar cultura i música, molt semblant a allò que es va fer a Bratislava.

De totes maneres, abans de tot plegat es va fer una visita a primera hora de la tarda al centre històric de Moscou, en l'autobús de sempre. Això sí que és cert: l'organització és, dintre del caos de portar més de tres mil participants, força correcta... de l'estil soviètic. Ara... una sorpresa encara ens faltava per arribar...

El viatge al centre de Moscou, i especialment al Kremlin, es va fer amb tota la flota d'autobusos que portaven els participants. Cada un tenia, a més, dos passatgers particulars: policies. Al principi i al final de la comitiva ens van acompanyar, també, dos cotxes més. En un moment donat del trajectes, la gran sorpresa... Obren una zona de la mitjana d'una autopista de 5 ó 6 carrils per sentit i passen en sentit contrari amb la sorpresa de tothom, sens que aquest carril estigui preparat... Impressionant!!

Basílica de l'Assumpció
Bé... després d'aquesta marxa triomfal per les autopistes russes, vam arribar al centre. La Plaça Roja era espectacular, encara que estava en obres, tancada, i només es podia veure de lluny, i part de la Catedral de Sant Basili, un dels llocs més importants, estava coberta per bastides. Vam estar allà unes dues hores. Vam veure el gran canyó del tzar, la campana de la tzarina (una de les més grans de Russia), la Basílica de l'Assumpció i el poquet de Sant Basili, entre d'altres espais d'interès.


Un moment de l'actuació
de la delegació xilena
Posteriorment vam tornar al lloc de la fira i ens vam preparar per a la Nit de les Delegacions. La quantitat de països que participaven era important i es va fer força llarg, d'unes quatre hores. Però la diversitat de cultures i presentacions permetia passar la jornada més tranquil·lament.

En el cas de la nostra delegació no sortia fins els darrer dia. La majoria de les delegacions va optar per la música, mentre entre elles s'intercalava música tradicional rusa. Així va ser fins ben entrada la nit.

La tornada a la residència va ser ràpida pel cansament acumulat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada