21/12/12

Taller de Nadal a l'IES Carles Vallbona de Granollers

Des del centre em van convidar a la realització d'un taller de Nadal sobre Física.

En aquest cas, es tractava de fer partíceps l'alumnat de 1r i de 2n d'ESO en processos de modelització d'alguns dels esdeveniments que tenen lloc a la natura, prenent com a base el món de la Física. Es va titular "Experiments Divertits".

En total es van fer dos sessions, una primera dirigida als alumnes de 1r de l'ESO, amb un total de 18 persones participants, i que va tenir una durada de 2 h, entre les 9 i les 11 h.

Posteriorment, després del pati, cap a les 11:30 h, la nova sessió es va dirigir a l'alumnat de 2n de l'ESO, amb un total de 30 participants, però que, finalment, van assistir-hi 16.

Les dues sessions van tenir el mateix esquema de funcionament. Vaig començar amb una introducció a dos fenòmens que passen al nostre voltant i que es modelitzaven en dos dels experiments presentats: vam veure el vídeo sobre un llangardaix de gènere Basiliscus que pot còrrer per l'aigua sense enfonsar-se, i després vaig demanar la posició dels colors en un Arc de Sant Martí doble.




Una vegada fets els experiments es va fer una valoració dels mateixos, donat que l'alumnat participant havia d'omplir una fitxa per a cada un d'ells (cada grup va fer una mitja de 2-3 experiments, per tant, 2-3 fitxes).

Des del centre es va considerar una activitat força interessant i engrescadora, amb la possibilitat de repetir-se d'altres vegades. Moltes gràcies pel vostre suport!!

Aquí teniu algunes imatges de les dues sessions:



Preparatius dels experiments

 
Presentació de l'activitat amb el vídeo sobre el basiliscus

 
Presentació de l'activitat - 1r d'ESO

 
Experimentant l'electricitat

 
Foto del grup de 1r d'ESO

 
Experimentant amb el centre de gravetat

 
Experimentant la pressió atmosfèrica - 2n d'ESOFent els experiments del taller


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada