15/10/16

Ciencia en Acción 2016 - Algeciras (Cádiz)

El passat cap de setmana, corresponent als dies 7 a 9 d'octubre va tenir lloc la XVII edició de Ciencia en Acción, una fira internacional que enguany es va celebrar a Algeciras (Cádiz),  concretament a la Escuela Politécnica Superior (Universidad de Cádiz).

Aquest any he participat amb un total de 8 treballs i 14 alumnes de 4 centres amb els quals he col·laborat al llarg d'aquests anys (IES Thalassa, IES Aiguaviva i IES d'Argentona), a més del meu actual centre, IES Carles Vallbona (Granollers).

Després de fer una nit a Madrid, vàrem agafar el tren fins a Algeciras, arribant tot just abans de l'inici de la fira i just també per fer el muntatge dels estands.

Com sempre, aquest moment és força caòtic donada, a més, la gran diversitat de categories participants i l'extensió de la fira. Però, finalment, tot va acabar prou bé i l'alumnat es va assentar al seu espai i amb tot el material.


L'Hugo, el Jordi i l'Eric
(IES Thalassa, Montgat)
La Laura i la Judith
(IES Carles Vallbona, Granollers)
La Susana
(IES Thalassa, Montgat)

La Mar
(IES Carles Vallbona, Granollers)
El Toni
(IES Thalassa, Montgat)
L'Ariadna
(IES d'Argentona, Argentona)

El Mario
(IES Thalassa, Montgat)
La Mireia
(IES Aiguaviva, Mollet)
La Martina
(IES Thalassa, Montgat)

L'Estel
(IES Thalassa, Montgat)
La Cristina
(IES Carles Vallbona, Granollers)


Pel que respecta a la fira pròpiament dita, ja aquell divendres tarda va passar el jurat per alguna de les categories on hi havia alguna mostra de treballs. És en aquests moments on es veu la feina i l'esforç fet per la totalitat de l'alumnat feta al llarg del curs passat. Realment espectaculars!


Moment del montatge de la fira en visión panorámica.

Una vegada finalitzada la sessió, després de la inauguració oficial i la conferència, es va tornar a l'hostal, donat que va ser un dia força mogut i fatigat, des de les 7 del mati. Els jurats van aparèixer en els diferents treballs, essent la primera activitat important dels treballs a la fira. Paral·lelament, la afluència de visitants va ser força important. Dissabte ens esperava tot un dia de fira.


Inauguració de Ciencia en Acción. La fira oberta al públic en general.

La Susana explicant el seu treball al jurat de la categoria
de Biomedicina i Salut.
La Laura i la Judith, amb el mateix jurat.
Efectivament, dissabte dia 8 va ser el dia central de la fira i la gran marató de recerca, des de les 10 h del matí fins les 20 h del vespre, de manera continuada. A destacar la magnífica afluència de públic durant aquest dia. També van passar la resta de jurats pendents i es van fer les tradicionals fotos de grups.


Foto de grup dels participants d'aquesta edició a
Ciencia en Acción.


La Cristina explicant el seu treball. El Mario amb un visitant. El Toni amb visitants.

El Jordi, l'Eric i l'Hugo amb un visitant. L'Ariadna explicant el seu projecte.

La Mireia amb visitants. La Martina amb joves visitants. La Cristina amb visitants.

Durant la tarda es van fer les presentacions públiques corresponents als Premis "Ágora" per part dels alumnes de l'INS Thalassa, Toni, Mario i Susana.


El Toni explicant el seu projecte durant els premis "Ágora". El Mario durant la seva presentació.
La Susana presentant el seu projecte.

Els jurats de la categoria "Ciencia, Tecnologia i Valores" amb els treballs de la Mireia i la Martina van passar dissabte per la tarda.


La Mireia amb el jurat. La Martina durant la presentació.

Una vegada finalitzada la jornada, es va fer la recollida dels estands. Aprofitant l'excel·lent temps que feia, vàrem fer una sortida nocturna per visitar algunes zones de la ciutat d'Algeciras.


Foto de grup.

Diumenge, darrer dia de Ciencia en Acción, va començar amb la cerimònia de cloenda i l'entrega dels premis en les diferents categories. Una vegada més, la bona feina de l'alumnat participant va permetre que aconseguissin un total de 3 distincions en aquesta fira internacional:
  • 1r Premi ex-aequo "Ciencia, Tecnología y Valores": Mireia Calduch - 2n ESO - IES Aiguaviva (Mollet).
  • Menció d'Honor "Biomedicina y Salud": Susana Sánchez - 3r ESO - IES Thalassa (Montgat).
  • Menció d'Honor "Ciencia y Tecnología": Ariadna González - 2n ESO - IES d'Argentona (Argentona)

Un moment de la cloenda. Entrega de la Menció a la Susana.

Entrega del 1r premi a la Mireia. Entrega de la Menció a l'Ariadna.

Passats aquests moment de tensió i nervis, i posteriorment a la clausura, es va poder fer una visita guiada en vaixell per la badia d'Algeciras. El dia va acompanyar i es van poder veure unes vistes privilegiades d'aquest important port. Igualment, acompanyades d'unes imatges magnífiques.


Imatges del port.

Selfies amb el grup.

Per la tarda, donat que el temps seguia acompanyant ens vàrem decidir a visitar Tarifa, donat que ens vàrem parlar molt bé, i aprofitar les seves postes de Sol, a cavall del Mediterrani i l'Atlàntic. Realment, així va ser. Várem visitar el castell de Guzmán el Bueno, el centre i, finalment, les desitjades postes de Sol. Ja de nit, i una vegada sopars, vàrem tornar a Algeciras. Una jornada molt i molt profitosa.


Foto de grup al centre de Tarifa. Entrada al casc antic de la ciutat.

Selfie al castell de Guzmán el Bueno. Entre el Mediterrani i l'Atlàntic.

Panoràmica del castell.

Castell de Guzmán el Bueno. A Tarifa.

Posta de Sol.


Finalment, dilluns dia 10, després d'una jornada de viatge, vàrem arribar a l'estació de Sants, fent-nos la darrera foto de grup:

El grup a l'Estació de Sants (Barcelona).

Moltes felicitats, com sempre, per la vostra feina i interès!
Ens veiem a...

Eibar - Ermua (País Basc) el 2017!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada