2/10/16

XXIX Certamen de Jóvenes Investigadores - Mollina (Màlaga)

Durant la setmana del 26 al 30 de setembre ha tingut lloc el XXIX Certamen de Jóvenes Investigadores, a la seu del CEULAJ, a Mollina (Mâlaga). En ell es presenten els millors treballs de recerca de tot l'Estat Espanyol, de 4t i Batxillerat.




Aquesta edició ha estat força especial ja que és la primera vegada que m'han seleccionat treballs, en contret dos, com a tutor (l'any 2012 es va seleccionar un tutoritzat per mi, però portat per l'Associació Magma, >>) i, per tant, assistir-hi. En concret, els treballs de la Irene González, Proyecto VST i Sistema ROV, i Proyecto BrainCar, de l'Institut d'Argentona, dintre de la categoria d'Enginyeria i Tecnologia.




Encara que l'edició d'enguany ha començat dilluns 26, no he arribat fins el dimecres 28 a les instal·lacions del CEULAJ, temps just per fer un assaig amb la Irene.


Moment d'un dels assajos realitzats previs a la presentació oficial.

Dimecres 29 ha estat el dia central, donat que la Irene ha presentat els seus dos treballs; el primer, Proyecto VST i Sistema ROV, a les 9:30 h; i el segon, Proyecto BrainCar, a les 12:30 h. Per ser aquesta primera vegada, els moments previs han estat de força nervis. Pel que respecta a la primera, s'ha fet amb un acompanyament de funcionament dels dos sistemes presentats, el bastó per a persones cegues (amb els altres sistems de suport) i el penjoll del reconeixement d'objectes per veu.


Dos imatges de la presentació del primer projecte.

Torn de preguntes. Presentació completa del primer treball.



Després d'un moment de descans, a les 12:00 h ha estat el moment de la segona presentació, la del Projecte BrainCar. També ha estat acompanyat d'una demostració i d'un vídeo resum de tot el sistema.


Dos moments de la presentació.
 
Presentació completa del segon treball.



Després de les dues presentacions, com passa en aquests casos, caiguda de l'adrenalina, però un descans després de tants dies de dura feina. Realment ha valgut la pena i els dos treballs han estat molt valorats pel públic assistent, aspecte ha destacar, donat el gran nivell dels projectes presentats.

Posteriorment, s'ha fet una reunió entre tots/totes els/les participants de la categoria valorar i traure conclusions. Tot seguit, ens han fet una entrevista i un petit reportatge per fer una recopil·lació dels treballs particpants en la present edició.


Moment de la valoració del grup. Un moment del reportatge a la Irene.

La resta dels dies han estat més tranquils. Dijous pel matí, continuació de les presentacions, en aquest cas de l'àrea de Biologia i Ciències de la Salut; per la tarda, visita del conjunt megalític dels dólmens d'Antequera, tot esperant la resolució del jurat pels premis del certamen.


Diferents imatges de la visita.

Posteriorment, s'ha realitzat una visita lliure per Antequera abans de ser recollits per l'autocar, per tornar a Mollina.




Algunes imatges d'Antequera.

Aquesta, doncs, ha tingut lloc durant el matí del divendres 30. Després de la conferència de cloenda, s'ha donat públic el veredicte. En primer lloc, els premis de les entitats col·laboradores i, tot seguit, els premis de l'INJUVE. Els resultats obtinguts pels dos treballs han estat força positius:
  • Premio "Fundación ONCE" - Proyecto VST y Sistema ROV.
  • Premio "Alan Turing" - Proyecto BrainCar.
  • Accèssit - Proyecto BrainCar.

Un moment de la cloenda. Diplomes obtinguts.



Per tant, la satisfacció ha estat màxima pels resultats obtinguts en aquesta primera edició presencial del Certamen. Això dóna prova de l'excel·lent feina feta per la Irene durant aquests anys acompanyant-la en els dos projectes.




Felicitats, doncs, a la Irene pel seu esforç durant aquests anys!

Felicitats també a l'organització del Certamen per l'esforç de mantenir la qualitat d'aquest esdeveniment en moments difícils.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada