6/4/08

IX Exporecerca Jove 2008

Una nova edició de l'Exporecerca Jove ha tingut lloc durant aquests tres dies, 3, 4 i 5 d'abril, al CosmoCaixa de Barcelona.

La Noèlia i la Carla
muntant el seu estand
Com ja vaig escriure en una entrada anterior, l'escola a participat amb un total de 7 projectes i 13 alumnes. Vam arribar al lloc on es feia, una carpa externa a la plaça Europa del CosmoCaixa, en transport públic ja que la quatitat d'alumnes també era més baix. Com cada any, vam fer la recollida de credencials i vam anar a muntar els diferents estands. La meva funció, tant aquest any com els darrers, va ser posar en imatges l'esdeveniment. Puntualment, ajudava a alguns dels alumnes a muntar el seu espai. Després d'una hora vam anar a la inauguració. La fira va ser inaugurada pel Conseller d'Educació, el sr. Ernest Maragall, cap a les 11 h, una mica abans de l'apertura al públic. Aquest primer dia va ser més tranquil, donat que les visites van ser poques i això va permetre l'alumnat preparar-se pel jurat que sí que va començar a passar. Hi participaven també diferents projectes d'altres països, com Bèlgica, Brasil, Turquia o  Eslovàquia. Per la tarda, després de dinar, va continuar l'exposició i va finalitzar a les 17 h. Finalment, vam tornar amb transport públic a l'escola, on esperaven els pares.

La Marina i l'Ariana La Carla i la Noèlia La Clàudia, el Mathieu i la Paula

El Jacobo i el Daniel amb un jurat El Daniel amb visitants La Clara amb jurats

Pel que respecta al dissabte dia 4, el viatge d'anada va ser més tranquil, ja que vam poder dormir una mica més. tot estava preparat i només s'havia de posar a lloc alguns estris que es van recollir.Aueswt dia va ser del tot presentacions i exposicions, amb una afluència molt important d'escoles i persones visitants, a més dels diferents jurats que hi passaven. El descans al migdia, per dinar, va ser, doncs, un moment de desconnexió i descans per a tots els participants. Passada aquesta hora i mitja de temps, va continuar la fira, això si amb una afluència menor de visitants ja que moltes escoles no treballen per la tarda. Com ahir, a les 17 h va finalitzar i vam tornar a l'escola. Es notava la cara de fatiga de totes les persones que vam participar.

La Paula, la Claudia i el Mathieu
amb una visitant
La Raquel i la Mireia
amb visitants
Estands dels diferents treballs presentats

Acte de cloenda
Dissabte pel matí va seguir el mateix esquema que ahir. Pel matí va haver exposicions dels treballs i els jurats passaven pels darrers treballs a valorar, donat que per la tarda ja no hi passaven. Per tant, va ser un moment de relax i de poder visitar altres projectes, intercanviar correus, dades... Va ser un dia més per a la família i els amics. Per la tarda es va fer la recollida dels estands i es va anar a l'acte de cloenda cap a les 18 h. Allà també van entregar els diferents premis. Pel que respecta a la nostra escola, els següents treballs van aconseguir les mencions:
  •  Els focs: recuperació de la vida - ACCÈSSIT PREMI "EXPORECERCA", PREMI "SOCIETAT CATALANA DE BIOLOGIA"
  • Estudi dels arbres de les vies públiques d’Alella i El Masnou - SEGON PREMI "EXPORECERCA", PREMI "FUNDACIÓ CATALANA PER A LA RECERCA I LA INNOVACIÓ"
  • Estudio comparativo de los organismos epifitos de las algas de la zona mediolitoralsuperior en dos zonas del Maresme (Montgat i El Masnou) y la influencia que tienen lospuertos deportivos sobre su distribución - SEGON PREMI "EXPORECERCA", PREMI "FUNDACIÓ CATALANA PER A LA RECERCA I LA INNOVACIÓ"
  • Un poble, unes places, uns personatges: aproximació a la memòria històrica dels personatges que donen nom a les places de Canet de Mar (El Maresme, Barcelona) - TERCER PREMI "EXPORECERCA", PREMI "FUNDACIÓ CATALANA PER A LA RECERCA I LA INNOVACIÓ"

Foto de grup de les premiades (falten els premiats, Dani i Jacobo).
D'esquerra a dreta: Marina, Ariadna, Mireia, Clara i Raquel


Moltes gràcies a tots i totes i felicitacions als premiats!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada