24/11/15

Participació a BCN Bio Pro 2015

Durant la jornada d'ahir va tenir lloc el BCN Bio Pro, un certamen organitzat pel LCATM (La Ciència al Teu Món) amb el suport de la FECYT i el PRBB, amb la col·laboració de l'IBE (Institut de Biologia Evolutiva), entre d'altres instituts i institucions, on es van reunir personalitats del món de la investigació científica al PRBB de Barcelona, entre ells el Dr. Michael Levitt, Premi Nobel de Química l'any 2013.

Quatre alumnes de tres centres que assessoro en recerca van participar-hi. La Paula Torrecillas, de l'INS Thalassa (Montgat), i la Mireia Turon i la Sònia Villalba, ambdues exalumnes de l'INS Manolo Hugué (Caldes de Montbui), en la modalitat de presentació de pòsters científics, i la Júlia Sánchez, de l'INS Argentona (Argentona), en la de ponències.


La Júlia, la Paula, la Mireia, la Sònia i jo mateix.

Totes elles van presentar els seus corresponents treballs que van realitzar durant el Batxillerat (la Paula, la Mireia i la Sònia) i durant l'estada a l'IBE (la Júlia):
  • EVOLUCIÓ HUMANA I CANVI CLIMÀTIC: ESTUDI DEL DESENVOLUPAMENT CRANIAL D’ALGUNES ESPÈCIES D’HOMÍNIDS I POSSIBLE RELACIÓ DE LA SEVA EVOLUCIÓ AMB ELS PERÍODES GLACIALS I INTERGLACIALS. Autora: Paula Torrecillas. Curs: 2n Batxillerat.

Diferents imatges de la Paula

  • ÒPTICA I VISIÓ: CREACIÓ DE MAPES 2D PER A L’ESTUDI DELS CAMPS DE VISIÓ I DE LECTURA, DE LA QUALITAT DE VISIÓ I DE LA VISIÓ ESTEROSCÒPICA D’UNA POBLACIÓ DE CALDES DE MONTBUI (BARCELONA). Autores: Mireia Turon i Sònia Villalba. Curs: 1r Universitat.

Diferents imatges de la Mireia i la Sònia

  • EPSTEIN-BARR VIRUS I ADN MITOCONDRIAL: ELABORACIÓ D'UN ARBRE FILOGENÈTIC ESTUDIANT MOSTRES D'ADN MITOCONDRIAL I ESTUDI DEL CONEIXEMENT DE CÈL·LULES MARES INFECTADES AMB AQUEST VIRUS. Autora: Júlia Sánchez. Curs: 4t ESO.

Diferents imatges de la Júlia

Presentació del treball de la Júlia al BCN Bio Pro


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada