6/2/16

Treballs finalistes i en llista d'espera per a l'Exporecerca Jove

Aquesta setmana s'ha publicat la primera llista provisional dels treballs participants i en llista d'espera per a la propera edició d'Exporecerca Jove que tindrà lloc al Campus URL-La Salle (Barcelona) els dies 17-19 de març.

Entre els treballs que assessoro i que van ser preseleccionats tant per mi com pels centres (un total de 14), 13 han estat inclosos en alguna de les dues llistes. A dia d'avui, és la següent:

INS Thalassa (Montgat)
  • SELECCIONAT: Una nova visió del violí. Anàlisi com a instrument de música inclusiu i disseny d'una maqueta de violí per a persones amb discapacitats visuals. Autores: Martina Rossini, Núria Chies. Curs: 1r ESO.
  • SELECCIONAT: Un tren amb futur. Disseny d'un nou tipus de tren que impliqui augmentar la seva estabilitat i reduir les vibracions en relació amb els actuals. Autor: Mario Martin. Curs: 2n ESO.
  • SELECCIONAT: Jo ho accepto... i tu? Anàlisi del fet que una persona accepti que té una malaltia i si aquest li pot afavorir o no. Autora: Susana Sánchez. Curs: 2n ESO.
  • SELECCIONAT: Som animals? Anàlisi de las conscienciació sobre el maltracte animal i dels espais on es traten. Estudi i noves propostes dirigides a joves estudiants. Autor: Alejandro Ramiro. Curs: 2n ESO.
  • SELECCIONAT: Elasticitat i salut. Anàlisi d'aquesta propietat en les gomes de pollastre com a model de l'estudi del teixit cardíac. Autoria: Francesc Sabater, Carla Escandell, Àlex Cassi i Yaiza Moreno. Curs: 3r ESO.
  • SELECCIONAT: Evolució humana i canvi climàtic. Estudi d'algunes espècies d'homínids i possible relació de la seva evolució amb els períodes glacials i interglacials. Autora: Paula Torrecillas. Curs: 2n Batxillerat.
  • EN LLISTA D'ESPERA: Cicle de vida amb càncer. Com afecta la presència de càncer als gens d'una persona i quines conseqüències socials té? Autora: Mireia Carranza. Curs: 2n Batxillerat.
  • SELECCIONAT: Societat, ciència i Alzheimer. Anàlisi i valoració de diferents proves qualitatives per determinar la presència d'Alzheimer i dels efectes del greix sobre la malaltia. Autora: Laura Rosés. Curs: 2n Batxillerat.

INS Aiguaviva (Mollet del Vallès)
  • SELECCIONAT: Poliesportius adaptats. Disseny i creació d'un sistema per evitar confusions amb les línies en la pràctica d'un esport en un pavelló i facilitar el seu ús a persones amb discapacitats sensorials. Autora: Mireia Calduch. Curs: 1r ESO.
  • NO SELECCIONAT: Psicopublicitat. Com ens afecta psicològicament la publicitat? Autora: Judith Monfort. Curs: 1r Batxillerat.

INS d'Argentona (Argentona)
  • SELECCIONAT: Epstein-Barr virus and mitochondrial DNA. Elaboration of a phylogenetic tree studying mitochondrial DNA samples and study of the growth of Epstein-Barr virus infected cells cultures. Autora: Júlia Sánchez. Curs: 4t ESO.

INS Carles Vallbona (Granollers)
  • EN LLISTA D'ESPERA: Microbiologia i salut. Anàlisi de la diversitat microbiològica present en l'ésser huma i efectes d'algunes substàncies d'higiene personal com a biocides. Autores: Laura Jordi i Judith Torras. Curs: 2n Batxillerat.
  • SELECCIONAT: Societat i Alzheimer. Comparativa entre els resultats de diferents proves que potencien la cognitivitat i l'estat físic entre persones sanes i afectades per Alzheimer. Autora: Mar Hidalgo. Curs: 2n Batxillerat..
  • SELECCIONAT: Processos de regeneració a la natura. Anàlisi de la regeneració cel·lular en medi controlat (in vitro) i en invertebrats (planàries). Autora: Cristina Jiménez. Curs: 2n Batxillerat.

En els propers dies s'anirà actualitzant la llista fins a sortir la definitiva. Moltes felicitats a les persones seleccionades i sort als que esteu en llista d'espera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada