27/11/16

Programa Professors i Ciència

Durant aquest últim trimestre de l'any he realitzat una sèrie de cursos dins el programa "Professors i Ciència" de la Fundació Catalunya-La Pedrera. Ja és la tercera edició de participació sent, com sempre, una gran experiència, que em permet, a més d'aprendre i actualitzar-me en nous coneixements, poder contactar amb entitats de prestigi per tenir, si és possible, la possibilitat de presentar algun alumne / a per a les pràctiques de la seva TR.

Els cursos que he assistit han estat:
  • La cuina, un espai científic per experimentar: En tres sessions s'ha repassat un conjunt de reaccions físiques i químiques que tenen lloc en els aliments i que es poden explicar també en processos experimentals. realitzat a La Fundació Alícia (Sant Benet del Bages, Barcelona).


  • La investigació en epigenètica i la lluita contra el càncer: història, present i futur. En aquest taller es combinen aspectes teòrics i pràctic per entendre el paper de l'epigenètica en l'entorn del càncer. Realitzat a l'IDIBELL (Hospitalet de Llobregat, Barcelona).
  • Biodiversitat i funció en microorganismes marins: una finestra per estudiar la importància i complexitat de l'ecosistema costaner. Mitjançant una sèrie de sessions teoricopràctiques, aquest taller ens aproxima a la realitat complexa de l'ecosistema marí mediterrani. Realitzat a l'Institut de Ciències del Mar (CSIC, Barcelona).
  • El canvi climàtic vist des de l'oceà. Les sessions d'aquest curs tenen com a base conèixer el paper de l'oceà en la dinàmica del clima de la Terra. Realitzat a l'Institut de Ciències del Mar (CSIC, Barcelona).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada