10/12/12

Recerca Científica - Extraescolar a l'IES El Vern (V)


Tothom a experimentar!!

Després d'una entrada "accidentada" per l'oblit que he tingut de les claus, hem pogut entrar amb uns 5 minuts de retard. Una anècdota en tot l'Univers científic...

Directament, cada grup s'ha posat a treballar en el seu projecte i s'ha fet la tradicional trobada personalitzada  per a cada un. Els continguts parlats en aquesta sessió han estat:
  • Càncer: la feina d'aquesta setmana s'ha dividit entre la classe i el laboratori. Degut a la durada de l'experiment de l'electroforesi, s'ha fet en aquesta sessió les primeres imatges dels materials que s'utilitzaran.
  • Astronomia: s'ha finalitzar la taula Excel de les diferents dades que s'han d'utilitzar per als estudis del Radi de Schwarzschild. També s'ha treballat amb la càmera digital i el teleobjectiu per a la realització d'imatges d'alguns cossos celestes, com la Lluna.
  • Periodisme: s'ha donat la informació recollida després de la reunió feta amb el periodista J.G. Albalat del Períodico de Catalunya. S'ha seguit amb l'anàlisi quantitatiu de les diferents portades. L'objectiu per a la propera sessió és poder fer, abans de Nadal, una reunió amb el dit periodista a la redacció del diari de cara a desenvolupar un segon estudi amb alguns periodistes de les altres publicaciones estudiades.
  • Fastfood: una vegada assentada l'enquesta a les xarxes socials, s'ha anat al laboratori i s'ha començat a treballar sobre l'anàlisi qualitatiu d'alguns aliments utilitzats en diferents dietes estudiades. S'ha valorat, en primer lloc, aliments amb hidrats de carboni com el pa, i s'ha analitzat una baguette, un pa de motlle i un pa utilitzat en una hamburgueseria. Els primers resultats es recolliran durant la setmana i es posaran en el treball de cara a la propera sessió.
  • Fotografia: S'ha seguit amb el desenvolupament dels preparatius per al muntatge de la càmera estenopeica. També s'ha començat a treballar amb la càmera analògica per conèixer els mecanismes més importants abans d'entrar de ple en la part més experimental.
  • Alcohol: la bona notícia ha estat en la viabilitat del cultiu de les Daphnies, encara que això no passa en el dels paramecis. Es preguntarà al CDEC la forma de cultivar-los. S'ha seguit amb l'escrit de l'informe, tot esperant el començament de la part experimental i el tractament de les mostres amb substàncies alcohòliques.
La propera setmana és la darrera sessió abans de Nadal i es comentarà l'organització que s'ha de seguir de cara a les festes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada