21/10/13

Estada iStage a Viena

Avui he tornat de Viena on he participat a la primera sessió de treball del programa iStage2 (>>). El projecte, concretament, es titula Smartphones in Teaching Science.

Es la primera vegada que participo en aquesta experiència. Tot ve de la meva estada a Slubice (Polònia) amb la realització d'un projecte conjunt entre professorat de França i del Quebec (veure notícia). Aquest treball va ser seleccionat per anar a aquesta sessió de Viena.

Vaig arribar a l'allotjament cap al migdia, un parell d'hores abans del començament de les sessions. Allà ja vaig començar a veure que em trovaria cares conegudes, d'Slubice. Per la tarda van iniciar-se les reunions entre grups, combinades amb fòrums de treball conjunts, i opresentacions de les sessions per part dels patrocinadors i dels coordinadors. L'objectiu final d'aquesta primera jornada va ser la formació de tres grans grups de treballs definits a partir de la pluja d'idees que es va fer moment abans. Van sortir tres paraules clau: mans, vista i sons.

Arribada a l'aeroport de Viena

Vistes de Viena

Presentacions del meeting

Presentacions del meeting

Presentacions del meeting Presentacions del meeting


Pel que respecta a la segona jornada, tot va començar ben d'hora. Una vegada presentat el contingut de la mateixa, es va continuar amb el treball de grup, ja amb la idea de començar a definir els punts bàsics de les diferents unitats a dissenyar. Personalment, em vaig unir al grup d'astronomia, dintre de la paraula clau "imatge". Després de dinar, vam fer una petita classe de funcionament de moodle, donat que la majoria de la feina s'ha de fer a través d'aquesta plataforma. Finalment, ens van comentar que demà pel matí s'havia de penjar les diapositives dels projectes que hagin estat definits durant la feina de grup.


Cartell del meeting

Un moment d'un dels fòrums

Fotografia del grup de treball Treball de grup

Per la nit, abans de sopar, vam fer una molt agradable passejada per algunes de les zones més característiques de Viena. Aquí presento algunes imatges:

Realització dels materials pels projectes

Visita al centre de Viena

Centre històric

Ayuntamiento

Psarlament Sopar

Dilluns va ser el darrer dia. Només començar vam acabasr les presentacions i les vam penjar al moodle d'iStage. Van ser uns moments molt estressants, donat que encara faltava feina a fer, però finalment, vam arribar a temps. Després de fer-nos la segona foto de grup, la part final del meeting va ser la presentació, per part dels coordinadors de cada projecte, dels continguts bàsics dels mateixos. Jo vaig presentar el titulat: Smartstronomers 1: To Class from Sky, que pretèn determinar la localització en latitud dels centres que participaran (França, Itàlia, Austria, i jo mateix) a partir de la posició de dos astres: el Sol i l'estrella Polar. També es poden fer d'altres activitats com seqüències fotogràfiques (astrofotografia) per estudiar la trajectoria del Sol o de la Lluna.

També estic com a participant en dos projectes més: Smartstronomers 2: The Parallax problem i The Doppler effect.

Amb el grup del projecte d'Slubice

Realitzant les presentacions

Un moment de l'explicació del projecte Smartstronomers 1 Foto dels coordinadors

Una vegada feta la cloenda per part dels coordinadors generals, ens vam despedir i ja de tornada cap a Barcelona.

Ens veiem el mes de maig a Berlin!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada