2/10/13

Tercer dia a Mollina, Màlaga

Ponència de la Carmen Pérez
Arribem al dia central del curs. Va començar amb un taller a càrrec de Carmen Pérez Buendia de l'IES Ramón Jiménez, de Becerril de la Sierra (Madrid). La seva presentació va ser força aplicada i va tractar el tema de la participació de l'alumnat en el procés d'investigació: El alumno como sujeto activo en la investigación: diseños cuasi-experimentales.

Seguidament, sense temps lliure, vam anar a l'auditori a escoltar dos presentación de l'àrea de ciències. Van ser:
  • Modelo animal para el estudio de la disqueratosis congénita.
  • Extremofilia en las aguas hiperácidas e hiperoxidantes de una mina de cobre abandonada.
Van ser unes exposicions excepcionals i que em va fer pensar en noves idees de futurs projectes / treballs de recerca.

Presentació del treball
"Modelo animal para el estudio de la disqueratosis congénita"
Presentació del treball
"Extremofilia en las aguas hiperácidas e hiperoxidantes de una mina de cobre abandonada"


Una vegada fet el descans matinal, vam seguir amb una ponència a càrrec d'Ignacio Moreno, de la Universitat de Màlaga, i titulat Aprendiendo a indagar sobre el lenguaje. Va ser molt interessant i també em va servir per propostes de cara a presentar al meu alumnat investigador.

El matí va finalitzar amb l'assitència a un nou taller. En aquest cas, sobre galeries cobertes com a font de producció energètica amb la Ma. del Rosario Heras. Vam estar parlant sobre la possibilitat de mesurar la font energètica que produeix aquest tipus d'estructures en habitacions contígües.

Assistència al taller de lingüística
La sessió de tarda va continuar amb nous tallers. En aquest cas, vaig assistir al que va fer l'Ignacio Moreno sobre anàlisi del llenguatge. L'interès, a més del general pel tema, va ser la interacció de les noves tecnologies amb aspectes més, diguem, de "lletres" com és el llenguatge. Ens va parlar de neurolingüística i com afecten al llenguatge malalties com la Síndrome de l'accent estranger. Em va aportar noves idees per futurs projectes. Reament, un dels més interessant que he assistit fins ara.

L'allargament del taller va fer que només poguéssim assistir a una de les dues presentacions previstes a l'auditori. Amb aquesta va concloure la jornada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada