17/7/03

Expo Science International - Moscou 2003 (V)

Nou dia de presentacions en l'ESI. Com ja vaig dir en una de les cròniques anteriors, Alba va seguir explicant el seu treball sense cap presentació audiovisual, però això no va baixar, ni molt menys, la seva qualitat.

Avui hem tingut dues activitats a comentar: la visita a l'Instituto Cervantes i l'assistència a una conferència a un dels edificis de la Universitat de Moscou.

Pel que respecta a la primera, vam anar a mig matí amb el metro a una rebuda, per part del director de l'Instituto Cervantes, a aquesta seu cultural. Va ser un dels moments per gaudir d'algunes de les magnífiques estacions que hi ha a la capital russa i que semblen veritables palaus. El metro era grandiós, encara que una mica incòmode, ja que els seients eren de fusta. Semblava més un tren que no un metro, segons la concepció més occidental.

Una vegada arribats allà, ens tenien preparat un refrigeri força interessant ja que el menjar que havíem tingut durant aquest dies era força uniforme, de l'estil que ho vam tenir a Bratislava, i s'enyorava alguna cosa més pròpia. Abans de posar-nos en marxa amb el tema gastronòmic, el seu director va fer un curt parlament de benvinguda, i en el qual va rebre un obsequi de la delegació. Seguidament, es va fer el tast i ja tothom va començar a parlar entre ells. No va faltar la foto de grup. Al cap d'unes dues hores, vam finalitzar la visita.


Un moment de la recepció Amb el director La foto de grup

Cartell del congrés
Posteriorment, cap a les 19 h, totes les delegacions vam assistir en bus a un dels edificis de la Universitat de Moscou, un edifici magnífic, on es va fer la conferència titulada "Youth, Science, Society" enn el marc de l'ESI i de l'International Youth Scientific Congress, i auspiciada per la UNESCO. Ens va rebre un quartet de música clàssica que feia un petit concert en el hall de l'edifici . L'auditori era magnífic.

Es van combinar els parlaments amb la música, començant per la conferència pròpiament dita i que va ser desenvolupada per una sèrie de personalitats del món de la cultura, tant del país com estrangers.  Va seguir una petita festa folclòrica tituada "Russia acull els seus convidats". Finalment, tothom va acabar ballant al so de la música. Realment, va valer la pena.


L'entrada al hall Abans de la conferència Ball final


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada