1/11/12

Assessorament a la SI Dosrius

Dintre del programa d'assessorament en recerca a diferents centres educatius, ahir dimecres vaig tenir una nova sessió a la SI Dosrius. La jornada es va dividir en tres parts:
  • Treball amb l'Aula Oberta (AO): amb l'ajuda del professor Bernat Fernàndez, els alumnes de l'AO estan preparant un projecte per al disseny i construcció d'una fossa de salt de longitud que es farà al pati del centre. El projecte es farà realitat aplicant les diferents Competències Bàsiques en les matèries en què aquest projecte estarà integrat i serà el projecte que l'alumant farà durant aquest curs. La intenció es presentar-lo a l'Exporecerca Jove, encara que aquest fet està pendent. En cas afirmatiu, seria la segona vegada que el centre presenta un projecte d'AO per a una fira de recerca, ja que la primera, a més, va participar-hi. A la classse els he explicat una mica el funcionament que se seguiria i què és aquesta fira. També l'alumnat ha participat i ha explicat quina serà la construcció d'aquesta fossa.
  • Grup d'Hidràulica (4t ESO): la professora Eva Subirà porta aquest grup de 4t d'ESO que, en la matèria de Tecnologia, estan treballant l'àrea d'Hidràulica. Es va parlar de fer un projecte que complementés el de l'AO, amb la construcció d'una tanca retràctil amb un sistema hidràulic i que separés la fossa de la resta del pati. Aquest projecte està pendent i podria traslladar-se directament al grup d'AO.
  • Grup de Robòtica (4t ESO): sota la tutorització de la professora Lourdes Gil, aquest grup de 4rt d'ESO, també en l'àrea de Tecnologia, està treballant en el disseny i construcció d'un robot amb funció Escape. La proposta de projecte suggereix que aquest pugui ser útil en determinades situacions reals. Per tant, els tres grups d'alumnes que hi participen construiran el mateix robot estàndar; una vegada fet i sabent com funciona, el transformaran en funció de la situació real que hagin proposat i veuran la seva utilitat i eficiència en una maqueta que també construiran i que representarà aquesta situació. També està previst que aquesta proposta es transformi en un informe que sigui presentat en la propera Exporecerca Jove.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada