26/11/12

Recerca Científica - Extraescolar IES El Vern (III)

Els treballs segueixen la seva evolució.

La sessió d'avui de l'activitat Recerca Científica s'ha dividit en dues grans parts:
  • Explicacions teòriques: avui s'ha revisat el contingut que ha de tenir la introducció donat que s'ha demanat que aquesta estigui feta per a la setmana vinent. D'altra banda, s'ha explicat l'inici de la part experimental, el material i la metodologia que es dividirà en tres apartats: variables estudiades, materials i metodologia. S'ha indicat què és una variable i quins tipus hi ha (posteriorment, en la reunió individual, s'han fet propostes particulars per a cada treball). Finalment, s'ha recomanat que els materials i el procés metodològic es divideixin segons els diferents experiments que es facin.
  • Reunió individualitzada per treball: durant la resta del temps, s'ha fet la tradicional reunió amb cada un dels grups formats. S'ha comentat com va el treball i les noves idees presentades per cada un dels components per analitzar-les i veure si es poden millorar
    • Càncer: s'ha ajudat a la realització de la introducció i s'ha analtizat el document de l'electroforesi per a la part experimental.
    • Astronomia: s'ha comentat l'aplicació de la métrica de Schwarzschild com a eina per la realització de la part experimental del treball.
    • Periodisme: una vegada recollides les diferents portades, s'ha començat a analitzar-les. També està previst de fer diferents reunions amb responsables d'alguns dels diaris estudiats perquè donin la seva opinió al respecte de les portades.
    • Fastfood: se segueix amb el desenvolupament de l'estudi sociològic. També s'ha preparat la realització dels anàlisis fisicoquímics d'alguns aliments de les dues dietes.
    • Fotografia: a més del seguiment de la introducció, s'ha proposat la consturcció d'una càmera estenopeica. En aquest sentit, hi ha la possibilitat d'aconseguir una com a mostra.
    • Alcohol: l'estudi s'ha ampliat a cèl·lules i organismes eucariotes, com els gèneres Paramecium i Daphnia, respectivament. Properament s'aniran a buscar els materials al CDEC.
 L'objectiu de la propera sessió és posar en marxa la part experimental que duraria tot el mes de decembre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada